Emblémázás

EMBLÉMÁZÁSI MÓDOK:
 
Hímzés: A hímzést a textiltermékek egyediesítésére használjuk, melynek eredményeképpen tartós és kiváló minőségű nyomatokat hozunk létre egy automata hímzőgéppel, amely a szálakat tű segítségével az anyagba ölti. A korlátozott szálszín miatt a Pantone egyezés nem érhető el.
 
Szitanyomás: A szitanyomás hagyományos, tintaalapú emblémázási eljárás, lapos vagy laposra simítható termékek nyomtatására, nagyon tartós nyomattal és nagy színpontossággal. A szitanyomtatás során a festéket közvetlenül a termék felületére préseljük egy szitán keresztül, majd hőkezeléssel rögzítjük.
 
Kerámia égetés: A kerámia nyomtatás a bögrék, üveg- és bizonyos fémtárgyak emblémázásra szolgál, magas hőmérsékleten égetett speciális kerámiafestékek felhasználásával. A logót a transzfernyomtatáshoz hasonlóan visszük fel, majd kemencében kiégetjük.
 
Digitális nyomtatás: A digitális nyomtatás a papírtermékek és a papírbetétek fotóminőségben való nyomtatására szolgál. A papírbetétek különböző méretűek és formájúak lehetnek.
 
Epoxy matrica: Az epoxy matrica egy egyedülálló nyomtatási technológia, melynek során a full-colour nyomtatott matricákat 2-komponensű gyantával borítjuk. Ennek eredményeként a kezelt matrica háromdimenziós megjelenésű lesz. Az epoxy matrica logók egyedi alakzatokban is készíthetők, és ellenállnak az UV sugárzásnak.
 
Gravírozás: A gravírozás lézert használ a termék felületének emblémázására. A termék felszínébe gyakorlatilag beleég a logó. Még a kis logók is nagyon pontosan nyomtathatóak így. A gravírozás fém, fa, üveg és bizonyos műanyag termékek esetében alkalmazható.ű
 
Dombornyomás: A dombornyomás egy elegáns emblémázási eljárás, melynek során az anyag felületét változatjuk meg, hogy 3D-s megjelenést hozzunk létre. Ezt a hatást úgy érjük el, hogy egy speciálisan elkészített szerszámot nyomunk az termék felületére.
 
Tamponnyomás: A tamponnyomás a legnépszerűbb, hagyományos tinta alapú emblémázási módszer. Ez a technológia szilikon tampont használ a tinta átvitelére a kiválasztott tárgyra, finom részletekkel és nagy pontossággal. Anyagok széles skálájára alkalmazható. A tamponnyomás lehetővé teszi ívelt felületek nyomtatását is.
 
Szublimáció: A szublimációs nyomtatás egy színes, digitális emblémázási technika fényképminőséggel. A mintákat speciális tintával nyomtatjuk transzferpapírra, majd a termék felületére vasaljuk. A szublimáció csak világos színű poliészter és szublimációs bevonatú termékek esetében alkalmazható.
Transzfer nyomás: A transzfernyomás a hagyományos szitanyomáson alapul, azonban ahelyett, hogy közvetlenül a tárgyra nyomtatnánk, a grafikát előbb transzferpapírra nyomtatjuk, majd hőprés segítségével visszük fel a termékre. A transzfernyomtatás a termékek széles skálájára alkalmazható, és számos előnye van a szitanyomással szemben.
 
UV LED technológia: Az UV LED-es nyomtatás egy színes, digitális emblémázási eljárás, amely UV-fénnyel rögzített tintákat használ. A logókat nagy felbontásban közvetlenül a termék felületére nyomtatjuk, ami azonnali fotóminőséget eredményez.
 
Vinyl matrica: A vinyl matricák digitálisan nyomtatott, színes, öntapadó matricák, amelyek különböző, egyébként nehezen nyomtatható termékekre is alkalmazhatóak. A vinyl matricák a logóknak megfelelően különböző méretűek és formájúak lehetnek.
 
Vision film nyomtatás: A vision film nyomtatás egy speciális technika napszemüveg lencsék egyediesítésére. Az emblémázási folyamat során digitálisan nyomtatott és perforált fóliát alkalmazunk, ami nagyfokú testreszabhatóságot tesz lehetővé.
 
Hengeres szitanyomás: A hengeres szitanyomás egy speciális nyomtatási mód palackok emblémázására. A hengeres szitanyomógép a terméket a sablonnal párhuzamosan forgatja, ami folyamatos nyomatokat eredményez a termék felületén.